TAİB gəncinin qardaş Türkiyədə qazandığı uğuru

Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

TAİB-in Gənclər Təşkilatının üzvü, İstanbul Teknik Universitetinin tələbəsi Xaqan Tağı Türkiyədə gənclər arasında İstiqlal bəyənnaməsinin açıqlamasıyla bağlı keçirilən yarışmada qalib gələrək birinci yerə layiq görülmüşdür.

Mətni olduğu kimi təqdim edirik:

İstiklal Marşı ne diyor?

Istiklal Marşı binyıllar önceden başlayan geleceğe uzanan bir yolda koşturur beni. Binyıllar boyunca yaşananlar milli kimliyimi ortaya koyuyor. Beni dünyaya takdim ediyor. Ben Türk’üm! Sesim binyılların ötesinden geliyor. Sibirya’dan Anadolu’ya, Altaylar’dan Tuna’ya, Vahşi Batı’dan Doğu’ya uzanan, Orta Asya’dan, Moğolistan’dan geçen bu yolda dünyaya hep Türk olarak hitap ettim. Ben çar oldum, hakan oldum, şah oldum, sultan oldum amma hep Türk oldum. Türk milleti olarak bulunduğum bütün coğrafi mekanlarda tarih yazdım. Bayrağ’ımı yücelttim:

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış?Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım.

Türk’ün sembolüne çevrilen, binyıllarla yaşı olan, yeni doğan ay, hilal bu gün de yüce Bayrağ’ımın köksünde her gün dünyaya yeniden doğur ve kimliyimi dünyaya haykırır. Ben binyıllarla yaşı olan devletçilik geleneklerine sahip, milli kültürü, örf ve adetleri, kökü olan bir milletim! Ben Allah’a tapan, inanç sahibi bir milletim! Benim kalbim Allah aşkı, Vatan aşkı, Özgürlük aşkı, insan aşkı ile doludur. Ben severek yaşarım. Ben özgürlüğü tanırım. Özgürlük benim ruhumdadır. Türk milletinin karakter özelliği Hürriyet’in, Istiklal’in ta kendisidir. Ben hiç bir zaman nefsimin kulu olmadım. Hakk’a taptım, hakkı savundum, mazlumu korudum, kana susamadım. Ben bu yüzden güçlüyüm. Ben tarih boyunca çok kanlı savaşlar yaşadım, istiklalıma, Vatan’ıma, inancıma uzatılan kanlı eller gördüm. Mağlup değil her zaman galip oldum. Ben Çanakkale’de yeni doğan Ay misali yeniden doğdum. Ben millet olarak o toprağın her zerresini canımla, kanımla, Vatan aşkı ile yeniden yaptım. Ben Çanakkale’de bütün dünyaya ders verdim. Vatan’ı, Özgürlüğ’ü, Istiklal’i korumak dersi! Ben Çanakkale’de zalim “güçler”in güçsüzlüyünü, acizliyini, haksızlığını isbatladım. Dikbaşları Vatan’ımın, Toprağ’ımın önünde eğilmeğe mecbur ettim. Çanakkale Şehitler’i kana susayanları kanda boğdular.
Bu gün de kanlı eller inancımıza, türk topraklarına uzanmaktadır. Özgürlük ve demokrasiden konuşanlar Orta Doğu’nu savaş alanına çevirmiş, mazlumların kanına susamışlar. Farklı coğrafyalarda yine de milletimin kanı akıtılmaktadır! Benim doğma Azerbaycan’ımda da her gün kan akıtılıyor. Karabağ bizi bekliyor!
Ben eminim, biz galip geleceğiz! Biz Turan olmağı becereceğiz! Milletimin tarih boyunca hükm ettiği bütün topraklarda bayrağımız dalgalanacaq! Bayrağ’ımın köksündedir yeni doğan ay, her gün yeniden doğurmuş gibi dünyanı sevgiyle kucaklayacak! Biz millet olarak dünyaya seve seve sulh ve barış getireceğiz!
Yüz milyonlarca Türk’ün Vatan aşkı özgürlüğü, istiklali, dünyamızı korumağa yeter. Ben Allah aşkı, Vatan aşkı, Özgürlük aşkı ile dolu olduğum için güçlüyüm! Ben sevmeyi becerdiğim için güçlüyüm. Ben inanıyorum ki:

Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk’ın …
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Ben Turan ‘ın geçmişim değil, geleceğim olduğuna inaniyorum.Çünki:

Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet,
Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklal!

Xaqan Tağı
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ

reklam

FACEBOOK YORUMLARI

YORUMLAR