Türk Aksakallılar Birliği’nden Kazakistan açıklaması… “Emperyalist güçler Türk birliğini vurmaya çalışıyor”

Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Türk Aksakallılar Birliği’nin (TAİB) kurucusu ve Misyon Medya Grubu Başkanı Ramin Ahmadov, Kazakistan’da yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, “Emperyalist güçler Türk birliğini vurmaya çalışıyor. Kazakistan’da çıkan olayların önceden kurgulanmış bir senaryoya dayandığını söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı. 

Kazakistan’da yabancı güçlerin etkisiyle patlayan olayları değerlendiren Ahmadov, “İlk olarak, artan fiyatlar bahanesiyle sıradan vatandaşların sokaklara çıkmasına izin verildi. Fiyat artışını protesto eden vatandaşların öğrencilerine karşı yetkililer bazı adımlar atsa da halk protestoları durdurmadı. Gaz fiyatlarındaki artışın bahane olduğu ortaya çıktı. Asıl amaç Kazakistan’da kaos yaratmak, ülkenin kalkınmasını engellemek, devletin bağımsızlığını sarsmaktır. Elbette bu tür senaryolar yurt dışında yazılıyor ve ülkedeki belirli siyasi gruplar tarafından uygulanıyor. Son 20 yılda çeşitli ülkelerde çeşitli bahanelerle ayaklanan insanlar büyük siyasi oyunların kurbanı oldular. Ülkelerin ekonomik sistemi çöktü, iç istikrar yerini kaosa bıraktı. Bugün Kazakistan da jeopolitik oyunların kurbanı. Süreçler, Kazakistan’ın artık eskisi kadar bağımsız olmayacağını gösteriyor. Siyasi manevra imkanları zayıfladıkça Türk Dünyası ile entegrasyon süreci de zayıflayacaktır. Emperyalist güçler Türk toplumunu vurmaya çalışıyor” dedi.

“İktidara gelmek için her şeyi yapmaya hazırlar!”
Ramin Ahmadov şöyle devam etti: “Azerbaycan’daki radikal muhalefetin olayları doğru analiz edememiştir. Radikal muhalefet her olayı kendi amaçları için kullanmaya çalışmaktadır. Herhangi bir ülkede miting olsun, kaos olsun, gündem olsun. Bu zihniyetle yaşayan her siyasi gruba ve liderlerine yazıklar olsun! Sıradan bir sokak mitingi için ‘devrim’ kisvesine bürünen şantajcılar, Kazakistan’daki olayları da kendi amaçları için kullanmaya çalışarak, ‘demokrasi mücadelesi’ olarak sunuyorlar. Bu insanlar iktidara gelmek için her şeyi yapmaya hazırlar. Tüm iğrençlikleri onlardan bekleyebilirsiniz. Hatta Karabağ’dan vazgeçmeyi bile kabul edeceklerdir.  Yabancı güçlerin ülkenin içişlerine kolayca karışmaması için devletin temellerinin sağlam olması gerekir. Genel olarak her devletin kendi çıkarlarını koruyan bir lidere ihtiyacı vardır. Ancak her ulusun ülkesinin çıkarlarını savunacak bir lideri yoktur. Azerbaycan, ulusal çıkarlarını savunan bir lidere sahip olduğu için çok şanslı. Kazakistan’da bugün yaşananlar, Azerbaycan’ın kurduğu siyasi stratejinin doğru olduğunu ve ülkemizde kalıcı istikrarın garantisi olduğunu bir kez daha kanıtlamaktadır”

reklam

FACEBOOK YORUMLARI

YORUMLAR